راهبری و نگهداری تصفیه خانه

راهبری و نگهداری تصفیه خانه های آب، پساب و فاضلاب

راهبری، بهره برداری صحیح و منظم تأسیسات و تجهیزات آب و فاضلاب همراه با نگهداری، تعمیرات، سرویس دوره ای و بازرسی فنی، بموقع و برنامه ریزی شده از آنها امکان عملکرد مورد انتظار از سیستم را فراهم می آورد. با توجه به اینکه در بخش های مختلف سیستم تأمین، انتقال، تصفیه و توزیع آب و همچنین جمع آوری، دفع و تصفیه فاضلاب هزینه های سرمایه گذاری های قابل توجهی صورت می پذیرد، لذا جهت حفظ این سرمایه، سیستم نیازمند مراقبت اصولی، کارشناسانه و سازماندهی شده جهت جلوگیری از استهلاک زودرس و بهره گیری از حداکثر ظرفیت های مجاز تأسیسات و تجهیزات می باشد.

اصولاً اجرای برنامه مناسب بهره برداری، نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه پیش از آنکه امری سخت افزاری باشد، امری مدیریتی و نرم افزاری است و پیوستگی کاملی با زمینه های فرهنگی، بینش مدیریتی و به خصوص مشارکت پرسنل بهره برداری در اجرای دستورالعمل ها و بازخورد نواقص فنی تأسیسات و تجهیزات به مدیریت فنی واحد دارد.

 

شرکت مهندسی آسیکو در برنامه ریزی های مربوط به مراحل بهره برداری، نگهداری و تعمیرات معمولاً چهار فعالیت اساسی ذیل را به عنوان فعالیت های اصلی مورد توجه قرار می دهد:

1- تدوین برنامه های مناسب جهت حفاظت فنی از سرمایه گذاری های انجام شده توسط کارفرما (مشتری)؛

2- تخصیص اعتبارات و تأمین امکانات لازم برای اعمال و اجرای برنامه های تدوین شده؛

3- تهیه روش های منظم و سیستمی ثبت اطلاعات، فعالیت های انجام شده و نتایج بدست آمده؛

4- ایجاد کانال ارتباط مناسب جهت بازخورد اطلاعات و تجزیه و تحلیل نتایج آنها؛

در مجموع با پیاده نمودن و کنترل زمانبندی انجام فعالیت های بهره برداری، نگهداری و تعمیرات براساس اصول اقتصاد مهندسی، از وارد آمدن هزینه و خسارات سنگین بر تأسیسات به ویژه در سیستم های جمع آوری و تصفیه فاضلاب جلوگیری به عمل می آید که از پیامدهای آن می توان به جلوگیری از ورود فاضلاب کنترل نشده به محیط زیست، شیوع بیماریهای همه گیر و پیشگیری از تبعات اجتماعی ناشی از آن اشاره نمود.

نهایتاً با اجرای برنامه بهره برداری، نگهداری و تعمیرات سیستم، ضمن کاسته شدن از تعداد موارد تعمیرات اضطراری، صرفه جویی اقتصادی با استفاده از بهره گیری بهینه از سرمایه موجود و جلوگیری از فرسودگی زودرس دستگاه ها و استهلاک آنها، دستیابی به عمکرد مورد نیاز سیستم و مهمتر از همه حفظ بهداشت و سلامت انسان و ارتقاء شاخص های محیط زیست نیز تضمین می گردد، که در اینصورت اهداف توسعه پایدار نیز محقق خواهد شد.

بطور کلی و مختصر و مفید، هدف از تدوین دستورالعمل های راهبری، بهره برداري و نگهداري از
سیستم های تصفيه آب و فاضلاب، حفظ و نگهداري تأسيسات و تجهيزات مربوطه، به منظور ميسر شدن بهره برداري بهينه است. براي دستيابي به اين هدف توجه به موارد زير ضروري است، ضمن آنكه اين هدف به لحاظ
سرمايه گذاري ملي از اهميت ويژه اي برخوردار است:

1- برنامه ريزي دقيق و منظم؛

2- سازماندهي مناسب و متناسب با طرح؛

3- استخدام و بكارگيري نيروهاي مناسب و مورد نياز و ارائه آموزش هاي لازم به آنها؛

4- رعايت دستورالعمل هاي استاندارد و مقادير رهنمودي در مورد نگهداري و تعميرات؛

5- رعايت دستورالعمل هاي ويژه ارائه شده توسط مشاور؛

6- رعايت دستورالعمل هاي تخصصی و فنی ارائه شده از سوي كارخانه هاي سازنده، تولیدکنندگان، تأمین کنندگان و مسئولان نصب سيستم ها؛

7- ايجاد سيستم مدرن نگهداري و تعميرات؛

8- رعايت استانداردهاي ايمني، حفاظتي و زيست محيطي.

جهت دستیابی به اهداف فوق، سیستم های طراحی شده توسط شرکت مهندسی آسیکو به دلیل طراحی مناسب و کارآمد فرآیند تصفیه و انتخاب مناسب و بهینه اجزاء مکانیکی، دارای خصوصیاتی از قبیل حداقل وابستگی به اپراتور و عدم نیاز به حضور افراد با تجربه، متخصص و ماهر جهت راهبری و نگهداری می باشد.

همچنین پس از نصب و راه اندازی تصفیه خانه ها دوره های آموزشی لازم را بمنظور ارتقاء سطح دانش اپراتورها و بهره برداران برگزار می نماید و کلیه مراحل و روش های تصفیه آب و فاضلاب در طی زمان نصب و
راه اندازی به اپراتور آموزش داده می شود و مطالب آموزش داده شده متعاقباً در قالب دفترچه ای تحت عنوان
دستورالعمل راهبری و نگهداری و چک لیست های مدونبه سرپرست تصفیه خانه قابل ارائه خواهد شد.

شایان دکر است، کارشناسان این شرکت جهت ارتباط با مشتری در طول 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته آماده ارایه خدمات مشاوره و آموزش های لازم به کارفرماهای خود خواهند بود.